Vad vizek között Ausztriában

Az ausztriai Stájerországban található az a tematikus park, ahol 6 gyönyörű túraútvonal közül választva vízesés, hegyi folyó, tópart legelésző tehenekkel és hütte is várja a kirándulókat.

Az Untertal völgyben, Schladming közelében található a Wilde Wasser. Ha a középső parkolót vesszük célba, egy 18 km-es túra vár ránk, de vannak rövidebb útvonalak is, amelyek családoknak, vagy rövidebb kirándulásokra érkezőknek is nagyon kellemesek.

A 18 km-es körtúrára induljunk el balra, hogy rögtön ízelítőt kapjunk abból, mi vár ránk. Stájerország legnagyobb vízesése fogad minket, a Riesachwasserfal, szégyenlősen vízpermetbe burkolva. Egy meredek úton jutunk el a vízesés fölötti hídig. A folyam sebesen hömpölyög el alattunk.wilde wasser

Egy kisebb kaptató után már látszik is a 40 méter magasságban lengedező függőhíd, amely a Talbachklamm szurdokvölgyébe vezet. Ne számítsunk pallókra és hidakra a völgyben, fém lépcsőkön fedezhetjük fel.

függőhíd

A szurdok után ismét bámulatos látványban lesz részünk: igazi alpesi táj fogad a hangulatos Riesach tóval és a partján pihenő tehenekkel. A tó két végén egy-egy hüttében pihenhetünk meg.Wilde-Wasser-30

Ezután választhatunk, hogy a meredek szerpentines úton megyünk tovább a Klafferkessel magashegyi katlanvölgybe, ahol közel harminc kisebb-nagyobb tavat találunk, vagy inkább a murvás szerpentinen visszatérünk a parkolóba.

Az útvonal térképe itt megnézhető: Wilde Wasser térkép