All inclusive nyaralás legjobb úti céljai

Sokan ragaszkodnak hozzá, hogy külföldi nyaralásukon all inclusive legyen az ellátás, de nem mindegy melyik országba utazunk, mert vannak országok, ahol berendezkedtek az all inclusive ellátásra, és vannak, ahol csak próbálkoznak vele. Egy kis segítség a legjobb úti célok kiválasztásához.

Először nézzük meg mit is jelent az all inclusive.

Két fő típusa van, az all inclusive és az ultra all inclusive. Vannak mindenféle módosításaik, például Magyarországon találkozhatunk light all inclusive változattal is.

Az all inclusive napi háromszori étkezést jelent korlátlan ital fogyasztással a helyi alkoholos és alkoholmentes italokból. Szoktak még napközbeni snackek is kerülni az ellátásba. Az ultra all inclusive plusz szolgáltatásokat is tartalmaz, a szálloda adottságaitól függően ingyen masszázs, nyugágy a strandon, matrac a nyugágyra, wifi, sporteszközök használata is belekerülhet a csomagba.

Attól függően, hogy egy adott üdülőterületen milyenek az árak, milyen lehetőségek vannak a szállodán kívül étkezni, mivel töltik a turisták az idejüket és milyen vendéglátáskultúra alakult ki, lehet nagyon magas az all inclusive ellátás színvonala vagy nagyon alacsony, vagy akár egyáltalán nem is találunk ilyen ellátást.

Ott ahol az üdülőterületek távol fekszenek a lakott területektől, nincs más lehetőség ételhez, italhoz jutni, igyekeznek a szállodák a legteljesebb ellátást nyújtani, kevésbé fogunk csalódni az all inclusive ellátásban. Itt általában nincs is más típusú ellátás. Jellemzően ilyenek a Maldív-szigetek resortjai, ahol egy sziget egy szálloda, nincs hova elmenni vásárolni.

Vannak országok, ahol a turizmus fejlesztésének fontos szereplője volt az ellátás színvonalának emelése. Ilyen például Törökország. A törökországi üdülőterületeken általában minden gond nélkül szerezhetünk be élelmiszert, az all inclusive ellátás nem szükséges, de hogy minél jobb szolgáltatásokkal meggyőzzék a vendégeket arról, hogy legközelebb is a török tengerparton nyaraljanak, nagyon magas színvonalú all inclusive ellátást adnak a legtöbb szállodában.

all inclusive büfé asztal

Ahol olcsón lehet szállodán kívüli étkezéshez jutni, vagy az utasok kirándulások kiindulópontjaként választják az adott területet, ott általában a reggelis ellátás az elterjedt. Ha kínálnak is all inclusive ellátást, a szolgáltatás csomagban általában csak a legminimálisabb összetevők lesznek jelen. Korlátozott lesz az italválaszték, csak a három főétkezést biztosítják, egyéb napközbeni ételekért fizetni kell vagy nem is elérhető. Egy barcelonai városlátogatáshoz ne keressünk all inclusive ellátást. A mostanában olyan népszerű Dubai nyaraláshoz is inkább reggelit adnak a szállodák.

Görögország, Spanyolország egyszerűen csak nem rendezkedett be all inclusive ellátásra. Találunk all inclusive szállodákat, de az ellátás és a szolgáltatás nem biztos, hogy fog annyit nyújtani, mint amennyit elvárnánk.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy az all inclusive minősége nagyban függ a szálloda csillagainak számától is. Egy három csillagos szálloda kisebb választékkal, kevesebb szolgáltatással nyújtja az all inclusive ellátást, mint egy négycsillagos. Az ötcsillagos szállodáktól pedig már több és jobb szolgáltatást várhatunk.

Amikor all inclusive nyaraláshoz keresünk szállást, nézzük meg, hogy az adott célországban, úti célon milyen alapellátással kínálják a szállások többségét: reggelivel, félpanzióval, van köztük több all inclusive is? Ahol nem nagyon találunk all inclusive ellátást, vagy csak felár ellenében befizethető, a csalódások elkerüléseként érdemesebb más ellátást választani.

All inclusive nyaralásra a legjobb úti célok: Törökország, Egyiptom, Tunézia a közelebbi országok közül. A magasabb árszínvonalú egzotikus országokat is bátran választhatjuk.

Horvátországban, Spanyolországban, Görögországban, Olaszországban inkább a félpanziós ellátás éri meg.

Bulgáriában találni jó all inclusive ellátásos szállodákat, négycsillagos hotelekben jók a szolgáltatások. Több olyan szállodakomplexumot is találunk, amelyek távolabb vannak a kiépült üdülőhelyektől, itt mindent megkaphatunk, amire egy tökéletes all inclusive nyaraláshoz szükségünk van. Ha viszont olyan helyen nyaralunk, mint Napospart, ahol a szállodán kívül nagy élet van, tele van éttermekkel, boltokkal, programokkal, a nyaralásunk teljesebb lehet, ha inkább reggelire vagy félpanzióra fizetünk be.